Секрети львівської кави. Користь для здоров’я

Отже ви любите каву?

Більшість кавоманів відповідає на це питання ствердно. А якщо ви дізнаєтеся, що кава, крім дивовижного смаку та незабутньої аромату, має ще і безліч корисних для організму властивостей, то полюбите каву ще сильніше.

Якось так склалося, що кава здавна потрапила в ряд продуктів, що не дуже корисні для здоров’я. Чого тільки не приписали цьому благородному продукту! І проблемы з тиском, і поганий вплив на шлунково-кишковий тракт, і навіть створення сприятливих умов для розвитку ракових патологій.

Однак насправді ці дані є помилковими. Дослідження Національного ракового інституту на базі тринадцятилітніх спостережень за здоров’ям 402 260 осіб, опубліковані 17 травня в журналі New Medicine New England свідчать, що віддані любителі кави на 16% менше піддаються ризику передчасної смерті.

В підтвердження цих виводів ми приводимо список десяти властивостей кави, які приносять користь для вашого організму. Пам’ятайте тільки, що споживання будь-якого продукту в надмірних дозах може бути небезпечно. А також те, що цукор і крем у вашій каві можуть звести на нівець користь від цього чудового напою.

1. Профілактика жовчокамяної хвороби.

У 2002 році дослідники Гарвард виявили, що жінки, що пить не менше чотирьох чашок кави в день, мають на 25 відсотків менше ризику появи каменів у жовчному крові. Раніше дослідження показали аналогічні результати для чоловіків.

2. Профілактика депресії

Жінки, які пили дві-три чашки кофе щодня, на 15 відсотків менше були склони до розвитку депресії. А серед тих, хто пить чотири чашки і більше, цей процент збільшується до 20. Про це повідомили в 2011 році в доповіді Архіви внутрішньої медицини.

3. Улаштування пам’яті

Кофе може допомогти поліпшити як короткочасну, так і довготривалу пам’ять. У 2005 році в Радіологічному суспільстві Північної Америки провели дослідження, яке виявило, що споживання двох чашок кофе з кофеїном поліпшує короткочасну пам’ять і швидкість реакції. Хоча вчені вже давно помітили те, що кофе знижує ризик виникнення хвороби Альцгеймера, дослідники з Університету Південної Флориди тільки в 2011 році пояснили цю зв’язок. Вони рекомендуют пити 4-5 чашек на день, щоб збільшити GCSF або гранулоцітарний колоністимулюючий фактор, який зменшується при захворюванні Альцгеймера і є причиною проблем з пам’яттю.

4. Менше риска виникнення діабету

Исследования показують, що п’ючі кофе менш схильні до розвитку цукрового діабету 2 типу, причому вірогідність знижується до 50 відсотків і більше. Публикация в журнале Журнал сільськогосподарської та харчової хімії за январь 2012 года може пояснити почему. Так діють специфічні речовини, що входять в кофе, які блокують hIAPP – поліпептид, викликає порушення білкових волокон.

5. Знижує ризик виникнення раку

Сегодня вже точно доведено, що споживання кави зменшує ризик виникнення молочної залози. В 2011 році в дослідженні дослідження раку молочної залози виявлено 20-ти процентне зниження захворювань цієї форми раку, що регулярно вживають кофе. Але це стосується не тільки жінок. Примерно такі ж результати отримані щодо раку простати у чоловіків.

6. Нормализация метаболизма

Кофе допоможе вам зберегти нормальну вагу, а іноді навіть втратити зайві кілограми. Кофеин, що міститься в кофе, стимулює обмін речовин, а хлорогенова кислота може зменшити всмоктування глюкози.

7. Знижує ризик хвороби Паркинсона

Журнал журналу Американської медичної асоціації в 2000 році опублікував результати досліджень, в яких доводиться, що кофеїн знижує ризик виникнення хвороби Паркінсона. У 2010 році вчені підтвердили цей факт і визначили, що споживання від двох до трьох чашок кофе в день може на 25 відсотків знизити шанси розвитку хвороби.

8. Антиоксидантные властивості

Гарвардський дослідник Едвард Джованніччі в дослідженні Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention відзначає, що в кофе має більше антиоксидантов, ніж у більшості овочів та фруктів. У 2005 році інше дослідження показало, що кофе є самим основним джерелом антиоксидантів у дієті американців.

9. Підвищення продуктивності

Всем нам добре відомо, ефект підвищення тонусу від чашечки міцного кофе. Кофеин викликає прилив енергії, підвищення стійкості, концентрації та реакції на короткочасний період, що може принести користь при виконанні важливої ​​задачі.

10. Профілактика подагри

Исследования 2007 года виявили, що постійне споживання кофе значно знижує ризик виникнення гастрою та інших захворювань, пов’язаних з підвищеним рівнем мочевой кислоти. При цьому позитивний ефект мав потребу як звичайного, так і безкофеїнового кофе.


Будьте першим хто залишив відгук “Секрети львівської кави. Користь для здоров’я”